Thursday, October 31, 2013

Antara Keimanan Hati dan Lidah

Assalamualaikum.
Semoga dilimpahi rahmat dan kasih sayang Allah s.w.t

Terasa tangan ini dah sangat lama tak menekan button keyboard untuk menulis di blog. Semakin hari semakin bernyanyi memanggil saya untuk menulis HEHE. Sekadar berkongsi. Semoga bermanfaat :)

Untuk memiliki keimanan yang mantap ditidaklah semudah yang kita sangka. Merujuk kepada pegangan kita iaitu Ahli sunnah wal jamaah adalah iman akan turun dan naik mengikut ibadah yang kita lakukan.Jadi, mari kita jaga iman kita supaya sentiasa teguh dan diparas yang tertinggi. InsyaAllah, kita sama-samalah berdoa dan usaha.

Kita selarikan dengan hati yang bersih dari segala sifat mazmumah. Apabila dah bersih mudahlah untuk kita beribadah dengan penuh tawaduk dan tenang. InsyaAllah.

Apabila iman dah mantap, hati bersih dari segala sifat yang buruk maka dari itu akan terzahirlah dibibirnya atau dilidahnya. Mengeluarkan kata-kata yang sangat menyenangkan telinga kita mendengar. Hebatkan proses ini ? Ya, Allah dah susun cantik. perfect ! marbelous ! HEHE.Kenangan bersama sahabat Kak maton , saya ( Qira ) dan LinSyukran Jazzilan membaca. Semoga bermanfaat :)


No comments:

Post a Comment